Президентът се е изказал по Закона за държавния бюджет с фалшива новина,

...
Президентът се е изказал по Закона за държавния бюджет с фалшива новина,
Коментари Харесай

Василев: Президентът се е изказал по Закона за държавния бюджет с фалшива новина

Президентът се е изказал по Закона за държавния бюджет с подправена вест, съобщи финансовият министър Асен Василев на брифинг.

" Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпореждания. Всички те са оповестени на уеб страницата на Народно събрание и импортирани за разискване. Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива доходи няма планувани. Аз персонално съм изумен, че президентът се поддава на подправени вести ", посочи Василев.

Финансовият министър ще дава отговор в Народно събрание какво постанова правенето на лист с планове в къси периоди

" Другото, което президентът е споделил е, че може да наложи несъгласие върху закона за държавния бюджет. Това би било много зле, защото това значи страната да влезе в 2024 година без Закон за държавен бюджет, само че за жалост, не съм изумен от това държание на президента. Имайте поради, че предходната година неговият длъжностен кабинет не предложи Закон за държавен бюджет и надлежно страната остана без бюджет 7 месеца. Това затрудни работата и на централната власт, и на общините, които одобряваха бюджети септември и октомври ", сподели още финансовият министър.

На днешното изключително съвещание, ще бъдат признати три бюджета, уточни министър председателят Николай Денков

„ Неговият длъжностен кабинет предложи проектобюджет с недостиг от съвсем 8%. Всичко това, съгласно мен, е в опит да дерайлира участието на България в еврозоната. Видя се, че умерено може да имаме бюджет с 3% недостиг и тази година и следващата година, осъществяването към края на октомври е с недостиг от 0,8% ”, уточни Василев.

Очакванията са инфлацията да продължи гладко да се забавя

Министърът разяснява и вноската за „ Газпром ”. „ Вноската е начислена към компанията. В момента те оспорват, че не би трябвало да я заплащат, защото не са задължено лице по силата на закона, съгласно тях. За да почистим и това, вървят и промени в закона за глобите. Българското държавно управление има желание да си събере изцяло вноската от „ Газпром ”. Защо президентът я пази, а не данъчните приходи в българската хазна, може би е въпрос, който би трябвало да бъде насочен към Радев ”, акцентира той.

 
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР